rss
twitter
facebook

16 Mart 2010 Salı

Something Extra Delicious

Oren Lavie. Onu o meşhur stop motion klibi Her Morning Elegance ile tanıyanlar çoktur. O klibi izledikten sonra hayran kalmamak elde değildir. Oren Lavie İsrail asıllı besteci, yazar, müzisyen,yönetmen gibi sıfatlara erişmiş bir insan. O meşhur klibini de kendisi çekmiştir.

Kendisi hakkında fazla bilgi vermek gerekir mi gerekmez mi bilmiyorum ama The Opposite Side Of The Sea albümünü baştan sona defalarca ve defalarca dinlemek gerekir, bundan eminim. Özellikle A Dream within A Dream, The Man Who Isn't There şarkılarını dinlerken çok garip hissederim kendimi, gözlerim dolar, o şarkıları ilk dinlediğim zamanlara giderim, o kış günü karlı bahçemi seyrederken masamın başında oturmuş düşündüğüm, aklımda olan, o zamandan beri aklımdan hiç çıkmayan şeyi düşünürümm.
Şey demek, o düşündüğüme haksızlık olur, çok büyük haksızlık. Dinlerken O'nu yanımda hissederim, kendi yazdığım O senaryosunu kendime kendim oynarım. Gözlerim daha da dolabilir o anlarda ama gerisi gelmez. Ve tekrarlarım aynı nakaratı defalarca ve defalarca;

caught within a dream within a dream
a man within a man
caught within a thought within a thought
an ocean so deep
he'll drown in his sleep
Rüya ya da değil daha emin değilim ama rüyaysa uyanmaktan, gerçekse uyumaktan korkuyorum.

0 yorum:

Yorum Gönder