rss
twitter
facebook

27 Mart 2010 Cumartesi

Sait Altun

Sait Altun'un nereli olduğunu tam bilmiyorum. Hakan Altunun babası yada dedesi de olabilir onu da billmiyorum. Memleket Elazığ olması lazım ama araştırmadım da fazla. Ama yöresinde sevilen bir kişilik kendisi gerek şarkıları, gerek kişiliği, gerek yardımseverliği gerekse sineksavarlığı olaraktan. Neyse efendim bu abi zamanından gurbetçi olmuş belli. Alamanyalarda gurbetçi olmuş hemide. Biraz almanca sökmüş, orda da düğünlerde falan çıkmaya başlamış. Derken bir şarkı yapmış ki 2 lisan belki 3. Yani kürtçe de olabilir işin içinde onu bilmiyorum ve şarkının öyle bir klibi varki ben lise de keşfetmiştim bu abiyi yaklaşık 10 sene olmuş ama hala dinlerken o klibe, o kurguya, o beatles saz takımına hala hayranım.Zaten youtube a da biz upload ettik. Zamanında kurduğumuz Gariban Team oluşumu ile türlü iştirakler ettik eyledik neyse. Sizde izleyin sizde hayran olun istedim. İşte o meşhur şarkı geliyor. Sait Altun - De Alo Alo. Sözlere dikkat kesilin. Klibe de tabi.

25 Mart 2010 Perşembe

İşte Habercilik Bu!

Radikal yapma! Ben severdim seni ama bu internette mi bozuldun, ciddiyetsizleştin anlamıyorum. Bir çeki düzen ver kendine radikal. Olmuyor böyle, vallaha olmuyor.Tamam haber güzel iyi, hoş ama bu fotoğrafla bu haberin ne ilgisi var radikal allasen ya! Ne diyem ben sana zabah zabah!


22 Mart 2010 Pazartesi

Dünya'daki Son Reklam Ajansı

"Bir gün sonları gelecek" yazan bir sürü ilahi kaynak, bir sürü anti-ilahi kaynak, bir sürü kaynak makinesi ve bunları pazarlayanlar geçtiğimiz günlerde ele geçirilmişti. Ama bu, bu kehanetin gerçekleşmeyeceği anlamına gelmiyordu. Olan oldu. Sonunda Internet, Müşteri ve İnsanlık kazandı, onlar kaybetti. Geriye kala kala bu durumu anlatacak bir film kaldı. İzleyin ve acı gerçekle yüzleşin.

Onlar ve O Anlar

Internet ne güzel bir şey değil mi? Tanrının bize verdiği en güzel hediye.Hiç olmadık zamanda içimize alev gibi düşen dünyadaki en güzel duygu bence. Hayatın gerçek anlamı değil mi? Sadece internet siteleri anlamında söylemiyorum. Bütün internetin kıymetini bilmeliyiz, çünkü bağlantımızın ne zaman kopacağını bilemeyiz ki. O sitelere ne kadar girdiğimizi söyleyecek vaktimiz olmayabilir. Internet dedim de aklıma ne geldi biliyor musunuz? (Nejat Alp-Arkadaşım eserinden esinlenilmiştir.)

Şu sıralar baya revaçta olan bir site var gündemimde. Chat Roullette. Aslında önceleri Omegle vardı ondan önce ne vardı bilmiyorum mIrc lara hiç girmek istemiyorum. Neyse efendim Chat Roulette karşınıza çıkan rastgele insanla görüntülü sohbet yapmanızı sağlayan bir site. Dünyanın her yerinden insanlarla bu site sayesinde konuşabilme ihtimali buluyorsunuz. Aslında görüntülü konuşmanın dışında normal konuşma imkanı da sağlıyor fakat buraya takılanlar sırf görüntülü konuşmak için bunu yapıyorlar. Bir nevi abaza mıknatası olarak algılanabilmesi muhtemel. İşte bu sitenin iki farklı eğlencesini aynı gün içinde buldum. Hem çok sevdim, hem çok güldüm.

Birincisinde arkadaşımızı piyano başına geçmiş ve doğaçlama olarak karşısına gelenlere onların söylediği ilk sözle şarkılar söylemeye başlıyor, uçuk besteler çıkarıyor aslında. Karşıdakilerin çoğu da eğlenmiş izlerken ve dinlerken zaten(Abazalar hariç). İlk önce o videoyu paylaşmak istiyorum sizle:

İkinci olayda ise şu ana kadar yapılmış ve yapılabilecek karakter kişilik mekan analizlerine ırk analizi eklenerek algıda seçicilikte tavan yapılma noktasına gelinmiş. Nasıl bir cümle oldu bu?
Bunun için fazla konuşmama gerek yok zaten. İşte bir onlarda bir de bizdeki anlayış günümüzde nelerin nasıl olduğunun bir kanıtı falan değil ama baya eğlenceli olduğu kesinle iştikal.

Fotoğrafı büyütmek için üstüne tık uygulayınız.

21 Mart 2010 Pazar

Kısa Film Festivali Programı

Sinemanın adeta minimalize edildiği kısa metraj filmler amatör genç sinemacılar kadar, sinema tutkunları için de ayrı bir öneme sahip. Türkiye’de kısa filmciliğin ve kısa film çekme çabalarının başarıya ulaşmış örneklerinin ekrana geldiği programda kısa filmler senaryo aşamalarından, yapım ve çekim aşamalarına kadar bütün yönleriyle ekrana geliyor. Çekilen filmlerin emekçilerinin de programa dahil olduğu Kısa Film Festivali Her Pazar 17:50 de Ülke TV'de sevenleri ile buluşuyor.

Eğer sizinde kısa filminiz var ve daha çok kişiye ulaşmayı düşünüyorsanız programın Facebook grubuna buradan katılıp filmlerinizi paylaşabilir veyahut kisafilm@ülketv.com.tr adresine filmlerinizi mail olarak gönderebilirsiniz.

Umarım böyle programlara her kanalda yer verilir.


Eserlerinizi Sahiplenin

Biraz önce denk geldiğim site benim olduğu gibi herkesin çok işine yarayacak bir site. Evden çıkmadan ya da bir devlet dairesine gitmeden kağıtla onla bunla uğraşmadan online olarak noter tasdiki ile eserlerinizin patentini alabileceğiniz bir site : www.sahiplen.com Tabi ki sitenin yapmış olduğu iş tamamen hukuksal olarak destekli bir iş, yani garanti. O yüzden "bu eser benim" demek istiyorsanız bu site kanıtlamanız için çok yardımcı olacak.