rss
twitter
facebook

3 Nisan 2010 Cumartesi

Fahişe Çıkabilir Abi Dikkat Edelim

Geçtiğimiz günlerden bir gün size Romanya'da yer alan "Dikkat Zerhoş Çıkabilir" levhası ilginçliğini sunmuştum. Hadi o adam zerhoş naptığını bilmez, alkolun verdiği etkiyle öyle davranır da "Dikkat Fahişe Çıkabilir!" ne aga.
Bu olay da İtalya'nın Treviso eyaletine bağlı Mogliano kentinde yer alan bir levha imiş. Yani fahişe çıkarsa sıçtınız, dikkat edin napacağı belli olmaz godzilla gibi bir şey onlar mı demeye çalışıyorlar acaba? Şoförlerin dikkatini dağıtıyormuş. Şoför abazaysa ben napayım. Her dikkati dağılan için bir levha koyulcaksa bende midyeciler için istiyorum. Bazıları cam siliciler için ister diğeri tinerci için ister bu böyle gider. İş levhayla çözülseydi zaten, radar var tabelasını gördükten sonra kimsenin radara yakalanmaması gerekirdi mesela.

oldı best

Orijinal ve Parodi Güzellikleri

Oren Lavie'yi ne kadar sevdiğimi geçtiğimiz günlerde bir yazı ile belirtmiştim. Hatta demiştim ki Her Morning Elegance diye bir klibi var, çok iyi, çok güzel dedim diye hatırlıyorum. İşte o klibi tekrar izlemek sureti ile yutubu açtığımda bir de parodi gördüm ve çok güldüm gerçekten abiler emek vermiş güzel bir parodi yapmışlar. Hatta buraya bir smiley bile koymak isterim o derece. Orijinalini ve parodisini alt alta sizlere sunuyorum.Buyrun bir de siz izleyin hatta kaçıranlar ve tekrar izlemek isteyenler için bu kanalda diye de belirteyim.


Devir Kontör Değil Kurruş Devri

Geçtiğimiz günlerde GSM şirketleri fena bir atak yaparak kontör devrinden kuruş, lira, tl dönemine geçtiler. Yıllardır süregelen alışkanlığı bir çırpıda bozdular, viran eylediler.
Yani düşünsenize 6 sıfır atıldığı halde, hala insanlar milyon tabirini kullanıyor ki bu kontör olunca nolacak. Yani alışkanlıklar bozulmaya gelmez, izi kalır. İz bırakanlar unutulmaz keh keh.
Her şeyi geçtim kontörde bir gizlilik vardı. Ne gizliliği? Meblağ gizliliği. Birilerine kontör gönderirken para hesabı yapmazdın, düşünmezdin. 10 kontör kaç paraydı lan acaba diye geçirmezdin aklından. Ama şimdi noldu? Kimse senden artık kontör istemeyecek. Para isteyecek. Para hesabına binecek olay. Para hesabına binince bu borç olayına girecek, geri ödenmesi gerekecek. 10 kontörün lafı mı olurken 5 liranın olabilecek. İnsanlar tedirgin olacak. Yok diyecek. Karşı taraf tedirgin olacak. Kem küm 6 liralık kontör yollar mısın diyecek. Bu sigara zammından sonra otlakçılığın çökmesi gibi bir şey. Kontör gönderme bitti, para gönderme var ama o da zor be aga!

Artık kontörde kuruş hesabı var. Herkes kaç paralık adam olduğunuzu görecek! Kaç para gönderebilirsiniz bilecek. Siz en iyisi faturalı hatta geçin faturalı. Hem havanız olur.

yor sinsırli

29 Mart 2010 Pazartesi

O Kadar Film Yap 1 Kişi İzlesin

O kadar film çekiyorsun, milyon dölerlar harcıyorsun 1 kişi izliyor ya 1. Hayır yani filmin kadrosunda bilinmedik oyuncular da yok. Uma Thurman,Jodie Foster,Minnie Drive gibi bilinen yıldızlar var. Ama genede gelen kişi 1. Anlamak güç neden çünkü Ali Taran'ın filmi bile izlendi bin küsur kişi tarafından 1 gün içinde.
Olay da şu, Uma Thurman'ın başrolünde olduğu Motherhood isimli film Mart ayı başında Londra'da vizyona giriyor. İlk haftasonu yaklaşık 10 seyirci çekerek 88 sterlin gibi muazzam bir hasılat elde ediyor. Ardındaki pazar günü hasılat sadece 9 sterlinde kalıyor. Neden? Çünkü 1 kişi izlemiş aga 1. Aslında bütün suç dağıtımcı firmanınmış çünkü adamlar Londra'da tek bir salonda gösterime sokmuşlar filmi ki millet merak etsin aga bu ne böyle sadece bir salonda var desin. Ama fena patlamışlar işte. Ne zor...