rss
twitter
facebook

3 Nisan 2010 Cumartesi

Devir Kontör Değil Kurruş Devri

Geçtiğimiz günlerde GSM şirketleri fena bir atak yaparak kontör devrinden kuruş, lira, tl dönemine geçtiler. Yıllardır süregelen alışkanlığı bir çırpıda bozdular, viran eylediler.
Yani düşünsenize 6 sıfır atıldığı halde, hala insanlar milyon tabirini kullanıyor ki bu kontör olunca nolacak. Yani alışkanlıklar bozulmaya gelmez, izi kalır. İz bırakanlar unutulmaz keh keh.
Her şeyi geçtim kontörde bir gizlilik vardı. Ne gizliliği? Meblağ gizliliği. Birilerine kontör gönderirken para hesabı yapmazdın, düşünmezdin. 10 kontör kaç paraydı lan acaba diye geçirmezdin aklından. Ama şimdi noldu? Kimse senden artık kontör istemeyecek. Para isteyecek. Para hesabına binecek olay. Para hesabına binince bu borç olayına girecek, geri ödenmesi gerekecek. 10 kontörün lafı mı olurken 5 liranın olabilecek. İnsanlar tedirgin olacak. Yok diyecek. Karşı taraf tedirgin olacak. Kem küm 6 liralık kontör yollar mısın diyecek. Bu sigara zammından sonra otlakçılığın çökmesi gibi bir şey. Kontör gönderme bitti, para gönderme var ama o da zor be aga!

Artık kontörde kuruş hesabı var. Herkes kaç paralık adam olduğunuzu görecek! Kaç para gönderebilirsiniz bilecek. Siz en iyisi faturalı hatta geçin faturalı. Hem havanız olur.

yor sinsırli

0 yorum:

Yorum Gönder