rss
twitter
facebook

18 Mart 2010 Perşembe

Esin Kampanya ve Rahatsızlık

Polonya'da kürtaj yaptırmak yasal değilmiş. İşte bu nedenle, ülkedeki feminist örgüt SROM, hem bu yasağı yermek hem de kadınları Polonya dışındaki seçenekler hakkında bilgilendirmek amacı ile yaptığını söylediği kampanya afişi ülkede büyük tepkilere neden olmuş.

Mastercard'ın sloganından esinlenilerek daha doğrusu kopyalanarak yapılan afiş sloganında, "İngiltere’ye uçak bileti 300 zloti. Konaklama 240 zloti. Bir klinikte kürtaj 0 zloti. Uygun koşullarda yapılmış bir operasyondan sonra hissedilen rahatlama, paha biçilemez’, en altta da ‘Ödeyeceğiniz toplam para Polonya’da gizlice yaptırdığınız kürtaj için ödeyeceğinizden az’ yazıyor. Ayrıca afişte yer alan iç çamaşırlı kadının karnına kırmızı renkle ‘Benim seçimim’azılmış.
Polonya halkının rahatsız olması mı normal kürtajın yasal olmaması mı yada başka ülkelerde yasal olması mı anormal bilmiyorum, insan hakları doğmamış insanlar için geçerli değil de sadece doğuracaklar için geçerliyse zaten konuyu tartışmaya bile gerek yok. Bir şeyin legal ya da illegal oluşu onu doğru ya da yanlış yapmaz. Doğru da yanlış ta bellidir, irade hürdür ama iradesizlerin seçme şansı yoktur. Onlar gün gelir başkalarının zevkleri sonucu ortaya çıkıp gün gelir onların tercihleri sonucu yok olabilirler.

Bu It's Always Sunny In Ph. dizisindeki kürtaj eylemini hatırlattı bana. Oradaki tabi komikti. Mac'in sırf bir kadını etkilemek için yapmış olduğu kürtaj karşıtı role bürünüp bir pankarta "What If Jesus Was Aborted" yazmasıydı olay. Aslında bunu da kürtaj karşıtı bir Polonya örgütü
kopyalayıp afiş olarak dağıtabilir. Gayet etkileyici ve tepki ve yandaş bulabilecek bir slogan.

0 yorum:

Yorum Gönder