rss
twitter
facebook

3 Mart 2010 Çarşamba

Türk Post-Rock Nadidesi Bir Grup "Oracles Always Lie"


Oracles Always Lie sanılmasın ki bir ecnebi gruptur. Aslında öyle duran bir yapıları yok değil zira ülkemizde bu tür yani post rock manasında çok grup yok, yavaş yavaş yeni yeni isimler duyuyoruz.

Efendim nedir post-rock. Post-rock yeni bir akım olmakla beraber fazla vokal içermeyen, anlatmak istediğini daha çok enstrümental olarak anlatan, dinlenildiğinde düşüncelere dalınan, bazen dinginlik bazen haykırış aşılayan, minimalist öğelerle bezenmiş post modernitenin bir nevi söz öbeği. Yurtiçinden örneklere bakacak olursak şu sıralar Oracles Always Lie dışındaChange of Plans'te çok başarılı bir çizgide icra etmekte bu türü. Yurt dışından örneklere bakacak olursak bir Mono, God Is An Astronaut, Mogwai, The Tritones ilk aklıma gelenlerden olacaktır.

Oracles Always Lie'a geri dönecek olursak bir iki albümden oluşan (2009-When All Guides Dissapear ve 2008-We'll Welcome You Next Time) bir geçmişi var grubun ve her iki çalışmasında da gayet başarılı bir performans gerçekleştirdikleri ortada. Lafı fazla uzatmıyorum efendim dinleyin dinlettirin mutlaka diyorum.

Kendimce en başarılı bulduğum şarkıları olan ve 2008 albümleri olan We'll Welcome You Next'te yer alan şarkıları Remorse for What'ı aşağıdan dinleyebilirsiniz.







0 yorum:

Yorum Gönder