rss
twitter
facebook

3 Mart 2010 Çarşamba

Eskilerden Geliyor "Johnny Got His Gun"


Dalton Trumbo'nun aynı isimli romanından yine Dalton Trumbo'nun yönetmenliğinde çekilen Türkçe'de tam meali "Johnny Askere Gitti" olan bir film. Konusu ise: 1. Dünya Savaşı gazisi Joe savaşta kollarını, bacaklarını, gözlerini, kulaklarını, ağzını ve burnunu kaybetmiştir ve sadece düşünceleri, hisleri ile yaşamaktadır bir hastane odasında. Bu hastane odasından kendiyle hesaplaşmakta, sürekli bir şeyleri sorgulamakta bir yandan çevresindeki doktor ve hemşirelere mors alfabesi ile bir sinyal vermektedir. O sinyalin ne olduğunu sonunda aklı başında bir doktor çözer : S.O.S. Kill Me!

Savaşın sonucunda insanların ne gibi durumlara düşebileceğini bir gazinin kendi ötenazisini istemesinin ne denli rahatsız edici olduğunu gözler önüne seren bu film aynı zamanda bir vatan-millet uğruna savaşan insanların sonunda nasıl kimliksiz kaldığını üzerinde neler, nasıl planlar döndüğünü gözler önüne seriyor.

Ek olarak Metalica'yı biliyorsanız o malum şarkısı One' ı da mutlaka biliyorsunuzdur. İşte o şarkının klibinde de bu filmden kesitler yer almakta. Aslında ben de filmi bu klip sayesinde keşfetmiştim. Neyse efendim sözü uzatmayalım ve diyelim ki izleyin izlettirin bu filmi mutlaka!


0 yorum:

Yorum Gönder